психомоторика в Русе

Проект „Нови пространства за развитие“

„Нови пространства за развитие“ е проект, с който целим да повишим качеството на предоставяните услуги и максимално използване на ресурсите на материална база на Дневен център за деца и младежи с увреждания „Мечо Пух“, чрез нейното подобряване и модернизация.

Ще бъдат извършени ремонтни дейности в залата за психомоторика и залата за социални дейности, както и на свързващия ги коридор: подмяна на дограма на 12 прозореца в зала по релационна психомоторика и зала за социални дейности, използвани от 1977 г.; подмяна на настилка и осветление; извършване на вътрешни ремонти – премахване на фаянс от стените, изравняване и измазване на стените; преработка на парна инсталация за радиатор, доставка и монтаж на радиатори; преработка на електрическата инсталация, доставка и монтаж на LED осветителни тела; доставка и полагане на ламиниран паркет и подложка.

В момента залите ни за социални дейности и психомоторика в Дневния ни център за деца и младежи с увреждания са стари, неприветливи и неприятни за използване.

Чрез предвидените ремонтни дейности целим и въвеждането на мерки за енергийна ефективност на използваните ресурси в сградата и нейната модернизация. Така ще можем максимално да използваме сградата и възможностите, които тя предоставя, за разнообразна работа с потребителите ни и постигането на съвременни и удобни условия на труд за специалистите ни.

Всичко това предстои да се промени чрез финансиране, получено от фонд „Социална закрила“ към Министерство на труда и социалната политика, в размер на 43 907 лв. и собствени средства в размер на 5 426,76 лв.