Как звучи думичката мама на шведски?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Един специален мартенски ден е за четиригодишния Юлиян от Центъра за настаняване от семеен тип-2 Русе към Сдружение „Дете и пространство”. Разделя се с хората, които 2 години са се грижили за него и сега са му приготвили да вземе със себе си любимите играчки- Мечо и Зайо. Посочва с пръстче на снимката в албума и назовава имената на тези, които са били с него досега. Също така ще вземе със себе си и малък албум със свои снимки и блокче с рисунките, които сам е направил в детската ясла и градина, които е посещавал.

Днес пристига, за да го отведе в новия му дом Ана, неговата осиновителка и вече настояща майка. Още през месец ноември 2015 г. Ана решава да направи Юлиян свое второ дете. През времето, което са се подготвяли необходимите документи, те всяка събота се виждат по скайп. Тя го научава на песнички, за Коледа му изпраща подарък и сладки, приготвени от нея. Сега Юлиян заедно с мама и по-голямата му сестра Лин разглеждат фотоси, от които той се запознава с бъдещото си семейство, което го очаква – баба, чичо, братовчеди….има дори и един елен.

Юлиян е третото осиновено дете от ЦНСТ-2. Първите две деца са заминали за САЩ, а Юлиян ще пътува за Швеция. Досегашните и бъдещите близки на момченцето си разменят сувенири, които, без да са се уговорили, носят цветовете на знамената, съответно на България и на Швеция.

А думичката мама на шведски звучи „mamma“.