проект за подкрепа на деца от Украйна

Заедно с вас! – нов проект за подкрепа на деца от Украйна, придружаващите ги и специалистите.

Сдружение „Дете и пространство“ е една от организациите, които получиха финансиране от кампанията НОВО Начало за украинските жени и деца в България, организирана от BG4UA и фондация BCAUSE.

В рамките на 6 месеца ще окажем помощ на 40 деца и възрастни, ориентирана към арт терапия и терапевтична подкрепа, с психологическа помощ за майки и полагащи грижи. Ще наемем  психолог от Украйна (София), който да подкрепя терапевтичния процес.

В терапевтичното арт ателие ще работим с до 8 деца. Целта е да провеждаме ежеседмични арт-терапевтични ателиета и групови срещи с деца и родители, които имат нужда от психологическа подкрепа. Срещите ще имат за цел да осигурят пространство, в което да бъде възможно свободното споделяне и себеизразяване, посредством деликатното преминаване през различни форми на изкуството. Ателиетата ще се провеждат в 2 социални услуги в Русе и София.

Груповата терапевтична работа с родители ще осъществим на принципа на групите за самопомощ, с пространство за свободни дискусии, споделяне на опит и успешни стратегии за справяне.

Допълнително, ще предоставим и индивидуална и групова супервизия за специалистите, които работят с деца и майки и-или полагащите грижи за деца от Украйна. Предвидили сме и подкрепа за доброволците, които са на първа линия и от самото начало помагат на пристигащите в страната ни деца и майки. Целим да намалим техния стрес, да ги подкрепим в разрешаването на казуси и да разтоварим ежедневието им, да намалим емоционалното прегаряне.  

Полученото финансиране е в размер от 18 540 лв. и е за период от 6 месеца.

#BG4UA

BCause: в помощ на благотворителността