Новини

Честита Нова година!

Нека е честита на всички Новата 2023! С нетърпение очаквах 1 януари, за да окача новия календар на „Дете и пространство“. Този календар е една сблъдната мечта. Започнахме да го правим няколко любители на птиците и природата в България. За всеки месец има снимка на определено място и малки снимки, които разкриват различни детайли от това място. С годините решихме, че календарът може да помага на родителите да развиват у детето си ориентацията във времето и тази година успяхме да направим видео-урока „Детето и времето“, който можете да видите с помощта на QR кода по-долу.
Сега вече за календара ни помагат и приятели извън сдружението. Ще видите прекрасните снимки на януари и декември на Гергана Енчева, а също снимките на Борислава Николчева. Отново помогнаха със снимки Христо Григоров, Даниела Градева, Слав Банов, Блага Банова. За първи път като фотограф се включи колегата ни Албена Атанасова. Цяло съзвездие любители на фотографията и природата.
А най-магнетичната снимка е на корицата. Творение на невероятно талантливия фотограф Николай Ковачев, чиито снимки са истинска поезия и въплъщение на любов към живота и природата. А снимката, която ни подари тази година е още по-специална, защото на нея е неговата дъщеря, полетяла във въздуха със своето хвърчило, пръскаща радост и енергия. Вълнувам се, когато гледам снимката, на която тя разлиства нашия календар. Това си е благословия! Благодаря от сърце на Николай Ковачев и дъщеричката му, защото е емблематично за всички нас, които работим в сдружение „Дете и пространство“ да започнем годината с тази прекрасна снимка, носеща невероятен заряд!
 
Д-р Весела Банова