Новини

Сдружение „Дете и пространство“ с номинация за Детска организация – гласувайте за нас!

Здравейте приятели, колеги и съмишленици, моля да отделите една минутка и да подкрепите номинацията на сдружение „Дете и пространство“ за наградите Златна ябълка. /Всеки може да гласува, много лесно става на: https://1june.nmd.bg/ категория Детска организация – сдружение „Дете и пространство“. При гласуване следва да се въведе електронен адрес, на който автоматично се получава мейл за валидиране на гласа – кликване на подадения линк/.
 
Защо да гласувате: Освен ежедневната грижа, която полагаме за децата от 9-те социални услуги, които управляваме в София и в Русе, през изминалата година отделихме от ресурсите си и положихме значителни усилия да разпространяваме сред широка публика материали, отразяващи нашия опит. Отпечатахме 2000 броя от наръчника „Обосновано включване на децата аутисти в учебна среда“ /създаден по проекта Ireams/, успяхме да направим изцяло на добра воля и с подкрепата на общините 11 представяния на този наръчник и документалния филм „Нещо, което можем да кажем“ в София, Перник, Варна, Пловдив, Велико Търново, Русе, Севлиево и Габрово, на които дойдоха повече от 2000 човека.
 
Сътворихме и 17 видео-урока за родители и професионалисти, които можете да намерите в ютюб канала на „Дете и пространство“, издадохме книжката „Детето автор. Изобретенията на детето в моменти на криза“/можете да я видите в рубрика Библиотека/ с 8 от сценариите на видео-уроците, организирахме представяния на тези наши продукти за широка публика.
 
Създадохме Методика: Терапевтична рамка за специализирана подкрепа за деца и младежи в дигитална среда, която можете да намерите в електронен формат, също в рубрика Библиотека.