Новини

Любов!

Мили приятели, колеги и съмишленици, вчера на 23 март ни напусна Любов Лукарева, както всички я наричахме Любовчето. Болката е много силна, защото Любов беше не само колега и приятел. Тя беше човек, който с присъствието си, желанието си, думите си правеше възможно всеки от нас да се види през срещата с нея добър и талантлив, уникален. Искрената ми надежда е, че частица от нея ще продължава да живее във всеки от нас.
 
За нас, които създадохме и работим в сдружение „Дете и пространство“ е чест и голям късмет в живота ни, че Любов избра да работи с нас. Тя беше от самото начало в екипа на ЦСРИ „Детски кът за развитие“, участваше с цялото си сърце в работата на терапевтичния екип. Беше като балсам там, където тревогата и въображаемото съперничество дълбаеха пукнатини.
 
В последната година участва във всички срещи на нашия терапевтичен екип и в работата по проекта Ireams. Участието й във филма „Нещо, което можем да кажем“, както и в „Странни птици“ ни дава възможност да се срещаме с нея всеки път, когато имаме необходимост от това.
 
Благодарим ти, скъпа Любов Лукарева, че беше с нас, че работеше с нас, че огряваше и радостните ни моменти, и рутинното ежедневие, и тревогите и терзанията ни… Толкова много сме научили от теб и ще продължаваме да учим.. Нека е светлина по пътя ти в други измерения!