Новини

„Дете и пространство“ с награда Златна ябълка!

Днес Национална мрежа за децата връчи тринадесетите награди „Златна ябълка“ за принос към живота на децата. 6000 човека са гласували за своите фаворити в конкурса.
 
Сдружение „Дете и пространство“ получи наградата Златна ябълка в категорията „Детска организация“. От името на екипа на Сдружението, искрено благодарим на всички, които ни подкрепиха в онлайн гласуването!
 
Приемаме наградата с голяма радост, но също с голяма скромност. Надяваме се, че тя е отзвук на усилието ни да популяризираме продуктите от проекта Ireams, посветен на Обоснованото включване на децата с аутизъм в учебна среда в 12 градове на страната, за което полагаме напълно доброволен труд с ентусиазъм. А също и усилието да разпространяваме видео-уроците за родители и специалисти, както и публикацията с някои от техните сценарии „Детето автор“. Така правим: споделяме натрупания в годините опит в работата с деца в риск, деца с увреждания, деца с прояви на психично страдание. Нашето желание е отвъд решаването на тежките проблеми, които поставя управлението на социални услуги за деца и семейства, да споделяме опита си и да поддържаме нашето любопитство към света на децата и отношението на уважение към тях самите и към техните родители. Наградите Златна ябълка създават пространство точно за това и насърчават работата в името на каузи, свързани с добруването на децата в България. Отправяме най-искрени благодарности към Национална мрежа за децата, нейния секретариат и управителен съвет. Радваме се, че сме част от тази мрежа!
 
Поздравяваме и споделяме радостта си с всички наградени и номинирани в останалите категории на наградите Златна ябълка. Особено се радваме на заслужената награда в категория „журналист“ на Maria Vassileva и поздравяваме за наградата в категория „Община приятел на детето“, Община Русе.
 
 
 
Гледайте и кратко интервю на д.р Весела Банова – Председател на Управителния съвет по темата: