Проект „Малките изследователи-големите откриватели“

Сдружение „Дете и пространство“ е сред одобрените организации с проектно предложение в рамките на четвъртото издание на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България – „Ти и Lidl за по-добър живот“, която се реализира в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.

Проектът „Малките изследователи – големите откриватели“ на СДП е одобрен в област Образование. Проектът цели предоставяне на подкрепа на родители на деца в ранна детска и предучилищна възраст и на персонал от детски ясли и градини, в посока адекватно и успешно справяне с ежедневните предизвикателства и теми, които тези възрасти поставят. Проектът ще доведе и до повишаване на разбирането за ефективно общуване между специалисти и родители с цел подобряване на сътрудничеството между тях и задоволяване на потребностите у детето. В рамките на проекта ще осигурим и достъп до дигитално съдържание с обучителна цел.

Продължителността на проекта е 9 месеца, с начална дата 1 декември 2021 г.

Първият видео урок е на тема „Детските страхове“, като за начало ще дадем отговор на въпроса: „Що е то страх?“. Можете да го видите тук: