Проекти

Сдружение „Дете и пространство“ изпълнява проект за повишаване на качеството на социалната работа

Благодарение на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ ще бъдат обучени 29 специалисти и обслужващ персонал

Сдружение „Дете и пространство“ започва изпълнението на проекта „Повишаване на качеството на социалната работа в социални услуги за деца - по-висок капацитет и гаранция за устойчивост за Сдружение „Дете и пространство", финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. на Европейския съюз.


Дейностите в рамките на процедурата „Обучения за заети лица“ стартират на 2 април 2018 г. и ще се изпълняват в рамките на 12 месеца на територията на общините София и Троян. Общата стойност на финансирането е в размер на 52 140 лева. От тях 85% или 44 319 лв са осигурени от Европейския социален фонд, а 7 821 лв или 15 на сто е националното съфинансиране.
Благодарение на подкрепата на структурните фондове на Европейския съюз Сдружението получава възможност да даде допълнителна професионална квалификация на своите служители и така да осигури както по-големи възможности за тяхната личностна и професионална реализация, така и да повиши административния и организационен капацитет на своята структура.
„Дете и пространство“ управлява 9 социални услуги за деца и семейства в риск в страната и е работодател на близо 100 служители в общините София, Русе и Троян. Квалифицирани специалисти и обслужващ персонал осигуряват грижа за деца и младежи с тежки физически, психически и умствени увреждания. В съответствие с мисията си - да развива и подкрепя интердисциплинарния подход в областта на работата с деца и да придружава и подкрепя специалистите в тази сфера, Сдружението регистрира Център за професионално обучение (ЦПО), в чиито рамки ще бъдат изпълнени дейностите по настоящия проект.
Като отговорен работодател в социалната сфера СДП идентифицира непрекъсната потребност от повишаване на знанията и компетентностите на своите служители заради изключително трудната и отговорна работа, каквато е грижата за деца с увреждания и/или лишени от родителска грижа. Основната цел на проекта е придобиване на нова професионална квалификация от лица, заети на различни позиции в услуги на СДП. Ще бъдат обучени общо 29 служители по професия - „Сътрудник социални дейности “ и „Социален асистент“. В резултат СДП ще разполага с по-компетентни служители, осигуряващи грижа за деца с тежки увреждания. . Не на последно място децата в риск и техните семейства ще получат по-компетентна и качествена социална услуга, в техен най-добър интерес.

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Намерете сдружение "Дете и пространство" в социалните мрежи.

 

КОНТАКТИ

Централен офис                                             Адрес: София ПК 1680, жк. Белите брези, бл.19, ет.1, ап.2   Телефон: 02/9584959     Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Top
Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. С използването на този сайт вие се съгласявате с това. More details…