Услуги

ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ „ДЕТСКИ КЪТ ЗА РАЗВИТИЕ“ – ГР. РУСЕ

„Детски кът за развитие“ е първата в България интегрирана здравно-социална услуга за деца и юноши с проблеми в психичното развитие и симптоми на психично страдание и техните семейства. Услугата им позволява да получат безплатно специализирана терапевтична помощ и психологична подкрепа.

 

   

Терапевтичната работа с деца и юноши е ориентирана от приложната психоанализа и създава пространство, в което те могат да се срещат и да развиват уменията си за общуване и връзка с другия, като се използват лечебните свойства на естественото детско творчество в играта, музиката, движението, рисуването, моделирането, конструирането, в което могат да „изобретяват“ своите начини за „лекуване“ на страданието си. Също така се отваря и пространство за техните семейства – пространство, където те могат да разположат своите трудности и да изследват ефективни начини за справяне с емоционалното напрежение, така че семейството пълноценно да изпълнява ролята си на най-важна среда за развитието и благополучието на всяко дете. В „детския кът“ екипът се среща с уникалността на всеки индивид и се грижи за това да окаже гостоприемство на различието, да партнира на детето и юношата в изграждането на собствени, уникални опори за справяне.

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Намерете сдружение "Дете и пространство" в социалните мрежи.

 

КОНТАКТИ

Централен офис                                             Адрес: София ПК 1680, жк. Белите брези, бл.19, ет.1, ап.2   Телефон: 02/9584959     Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Top
Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. С използването на този сайт вие се съгласявате с това. More details…