Услуги

ДЕНЕВЕН ЦЕНТЪР ЗА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ – СЕДМИЧНА ГРИЖА „РАННА ИНТЕРВЕНЦИЯ“ – ГР. РУСЕ

Дневният център за деца с увреждания – Седмична грижа е уникална за страната услуга, която е насочена към подкрепа на родители на новородени и малки деца с увреждания и ниско тегло и към предотвратяване на тяхното институционализиране. 

 

   

Дейностите на центъра включват ранна интервенция; придружаване на родителите и лекарите при съобщаване за увреждането в родилния дом; посещение на двойката майка–новородено в родилния дом; прием и изготвяне на комплексна програма за ранна интервенция; подкрепа в създаването на емоционална връзка майка–бебе; психологично консултиране; ерготерапия; домашни посещения на ерготерапевт и рехабилитатор; психомоторно стимулиране и възстановяване; рехабилитационни и социални услуги.

Екипът на Центъра се ориентира в работата си от вярването, че началото на живота не се изчерпва само с биологичното раждане, а и с раждането на субекта, с посрещането на детето от възрастните в езика. Често за родителите е трудно да приемат разминаването в очакванията им за „идеалното“ дете и тяхното реално дете. В тези моменти е важно те да бъдат подкрепени и заедно да успеят да отворят пространство за истинското си дете, да окажат гостоприемство на неговите различия и уникалност. Дневният център е място, където родителите могат да разположат своите страхове, тревоги и надежди, пространство, където могат да се „срещнат“ с децата си, да се научат да бъдат техни партньори. В лицето на екипа децата срещат подкрепа в опознаването на света, в откриването на удоволствието от движението, от спонтанността, един добронамерен друг, който приема и оценява тяхната уникалност.

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Намерете сдружение "Дете и пространство" в социалните мрежи.

 

КОНТАКТИ

Централен офис                                             Адрес: София ПК 1680, жк. Белите брези, бл.19, ет.1, ап.2   Телефон: 02/9584959     Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Top
Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. С използването на този сайт вие се съгласявате с това. More details…