Услуги

През 2018-та година, Сдружение "Дете и пространство" спечели конкурс на Столична Община за управлението на Център за социална рехабилитация и интеграция за деца и юноши в София. 

„Детски кът за развитие“ е първата в България интегрирана здравно-социална услуга за деца и юноши с проблеми в психичното развитие и симптоми на психично страдание и техните семейства. Услугата им позволява да получат безплатно специализирана терапевтична помощ и психологична подкрепа.

Центровете за настаняване от семеен тип са резидентна социална услуга, при която малка група деца и младежи живеят в среда, близка до семейната – те ходят на училище, имат съседи, играят и се срещат с приятели в квартала, ходят на летни лагери. Екип от детегледачки, кинезитерапевт и специален педагог се грижат за децата и младежите, като всяко от тях привнася своята собствена уникалност, своето различие, таланти, интереси, своята цветност към живота в къщите.

На 09.09.09 година официално бе открит Център за настаняване от семеен тип 2, в който са настанени 7 деца от ДДМУИ „Св. Петка” – с. Могилино и който се управлява от Сдружение „Дете и пространство”. Два месеца по-късно е настанено и осмото дете, което бе преведена от Дом за медико-социални грижи за деца – гр. Русе. От началото на 2011 година, капацитетът на Центъра бе увеличен на 10 деца.

Страница 1 от 2

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Намерете сдружение "Дете и пространство" в социалните мрежи.

 

КОНТАКТИ

Централен офис                                             Адрес: София ПК 1680, жк. Белите брези, бл.19, ет.1, ап.2   Телефон: 02/9584959     Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Top
Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. С използването на този сайт вие се съгласявате с това. More details…