Новини

Красива керамика - производство на социалното предприятие, бе представена на панаир в Троянския балкан

Още с първия полъх на месец октомври, когато Стара планина е облякла пъстрата си есенна одежда в троянското село Борима традиционно се провежда панаир. Това събитие всяка година обединява производители и търговци от всички кътчета на България, които показват пред жителите и гостите на селото своите стоки и произведения. Тази година форумът се проведе на 26 и 27 октомври.

Гости на събитието бяха и младежи от Комплекса за социални услуги при Сдружение „Дете и пространство” с. Дълбок дол, както и такива от общността – всички те работят в социалното предприятие на Сдружение „Дете и пространство“ в село Дълбок дол. Младежите представиха за пореден път с много любов и настроение произведенията от грънчарската работилница по Проект BG05M9OP001-2.010-0397 „Създаване на социално предприятие към Сдружение "Дете и пространство" - подкрепа за достоен и пълноценен живот на младежи с увреждания“.

Николина Маринова, Ваньо Костовски, Енислав Цонев, както и младежът от общността Станислав Иванов, заедно с Марко Марков- служител по проекта и социалния работник при КСУ с. Дълбок дол Боян Дочев отново показаха, че социалното предприемачество има бъдеще в съвременното общество и младите хора в неравностойно положение имат добри перспективи на пазара на труда. Талантът на младежите, пъстротата и разнообразието на керамичните произведения спечелиха уважението на останалите гости и участници на панаира, което даде нови сили и вдъхновение на целия екип по пътя към нови успешни изяви.

 

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Намерете сдружение "Дете и пространство" в социалните мрежи.

 

КОНТАКТИ

Централен офис                                             Адрес: София ПК 1680, жк. Белите брези, бл.19, ет.1, ап.2   Телефон: 02/9584959     Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Top
Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. С използването на този сайт вие се съгласявате с това. More details…