Новини

СЕМИНАР: Модели на резидентна грижа (педагогически концепции), които се прилагат в Центровете за настаняване от семеен тип за деца

Покана за участие в Семинар, посветен на моделите резидентна грижа, които се прилагат в Центрове за настаняване от семеен тип за деца и и младежи


УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,


На 13 ноември 2018 г. от 9.30-17.30 ч. в гр. София, зала на хотел „Рила“ по инициатива на фондация „Международна социална служба-България“ с участието и подкрепата на фондация „Конкордия-България“, фондация „Сийдър“, сдружение „SOS Детски селища- България“, сдружение „Дете и пространство“ и фондация „Еквилибриум“ ще се проведе Семинар за представяне на различни модели/педагогически концепции на резидентна грижа, които се прилагат в ЦНСТ за деца с и без увреждания в страната, управлявани от НПО.
Семинарът е включен в програмата на Кампанията на МТСП по ОПРЧР „Мисията e възможна“ в подкрепа процеса на деинституционализация на грижите за децата в България.
Целта на събитието е на базата на проведените дискусии, направени изводи и предложения, да се подкрепи възможността доставчикът (НПО, община) да определя какъв подход/концепция на грижа да прилага в зависимост от характеристиките на настанените деца, както и да се подкрепи процеса на разработване на нови стандарти за качество на резидентната грижа, които да са фокусирани основно върху нейната ефективност за развитието и социализацията на децата и младежите.
В семинара са поканени за участие представители на институции и организации, които имат отношение към процеса на деинституционализация на грижите за деца, а именно:
• държавни институции- МТСП, ДАЗД, АСП
• общини, на територията на които се намират ЦНСТ, управлявани от организациите
• НПО от Коалиция „Детство 20-25“ и НМД
Бихме искали да ви поканим за участие в събитието.
Моля до 7 ноември 2018 г. да потвърдите участието на представители на НСОРБ на г-жа Иванка Шопова, тел. 062 600 038 и 0895662282, e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..">Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..
Прилагам предварителна програма на Семинара.

С уважение:
фондация „Международна социална служба-България“
фондация „Конкордия-България“,
фондация „Сийдър“
сдружение „SOS Детски селища- България“
сдружение „Дете и пространство“
фондация „Еквилибриум


СЕМИНАР

Модели на резидентна грижа (педагогически концепции), които се прилагат в Центровете за настаняване от семеен тип за деца
13.10.2018 г. , гр. София
хотел „Рила“

ПРОГРАМА

Време Тема Презентатори
9.00-9.30 Регистрация
9.30-9.45 Откриване Г-жа З.Русинова, зам.министър на труда и соц.политика
Д-р С.Събева, МСС-България
ДАЗД
9.45-11.30 Представяне на модели, прилагани в ЦНСТ за деца без увреждания МСС-България, Конкордия, SOS
11.30-11.50 Кафе пауза
11.50-13.00 Дискусия, изводи
13.00-13.45 Обяд
13.45– 16.15 Представяне на модели, прилагани в ЦНСТ за деца с увреждания Сийдър, Дете & пространство, Еквилибриум
16.15-16.30 Кафе пауза
16.30-17.30 Дискусия, изводи, закриване

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Намерете сдружение "Дете и пространство" в социалните мрежи.

 

КОНТАКТИ

Централен офис                                             Адрес: София ПК 1680, жк. Белите брези, бл.19, ет.1, ап.2   Телефон: 02/9584959     Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Top
Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. С използването на този сайт вие се съгласявате с това. More details…