Recent Donations

hw

hello world

12 юли 2021 г.

Amount Donated
$50
B

Bearsthemes

12 юни 2021 г.

Amount Donated
$10,000
B

Bearsthemes

10 юни 2021 г.

Amount Donated
$8,100
B

Bearsthemes

10 юни 2021 г.

Amount Donated
$10,011
B

Bearsthemes

10 юни 2021 г.

Amount Donated
$3,000

Мечтаем и спортуваме заедно с нашите деца и младежи с увреждания!

$12,000 of $5,700 raised

Ние от сдружение „Дете и пространство“ управляваме Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания „Вяра“ в Русе. В момента в Центъра живеят 14 деца и младежи с увреждания, оставени от своите родители. Като всички деца, и те имат огромно желание да играят и спортуват, да изпитват нови емоции! Въпреки уврежданията си децата могат да висят на лостове, да се люлеят, да се движат свободно сами, но заради COVID пандемията останаха затворени и изолирани в рамките на Центъра.

Решението за преодоляване на това ограничение е поставянето на фитнес уреди в двора и обособяването на спортен кът. Около къщата на Центъра и в квартала няма изграден фитнес на открито, който да ползват нашите деца и младежи. Радваме се, че имаме двор, където да осъществим тяхното желание, но засега имаме само една люлка, беседка и няколко пейки.

Искаме да закупим 3 фитнес уреда (рудер и бодибилдинг апарати, шведска стена с лост за набиране) и да поставим ударопоглъщаща настилка за обособяване на стрийт фитнес в двора. Фитнес уредите ще им предоставят възможност за спорт на открито, за самостоятелно движение, ще се подобрят двигателните им умения, ще окажат положително влияние върху тяхното физическо и имунно укрепване, като в същото време ще са в сигурна и безопасна за тях среда. Уредите са избрани от нашия специалист кинезитерапевт, който ежедневно работи с децата и младежите и отлично познава техните възможности.

Младежите ни мечтаят и очакват с нетърпение да се раздвижат и премерят сили!

 

Сдружение „Дете и пространство“ е организация с 16-годишна история. Към момента управляваме 9 социални услуги на територията на две общини – София и Русе. Само през 2020 г. подкрепихме 241 деца и младежи с увреждания с предоставена денонощна грижа за 36 деца и младежи, 16 от които деца в четири Центъра за настаняване от семеен тип в Русе и София. В трите ни Дневни центъра предоставихме дневна грижа и специализирана терапевтична подкрепа на 113 деца и младежи с увреждания, а в центровете за социална рехабилитация и интеграция подкрепихме 92 деца и техните родители.

 

$
Select Payment Method
Personal Info

Terms

Donation Total: $100