Новини, Русе - ЦНСТ 2

„Мечта на колела“ – нова дарителска кампания

Това е заглавието на нашата нова дарителска кампания. С нея целим да подкрепим нашите 9 деца и младежи с увреждания, които отглеждаме в ЦНСТ „Д-р Любомир Жупунов“ в гр. Русе – да разнообразим тяхното ежедневие и да стимулираме техните усещания и емоции. Всички те излизат навън, посещават специализиран дневен център, където други специалисти работят с тях за развиване на техния потенциал и умения. Но в същото време, в къщата в която живеят имат двор, който не могат да използват, предвид тежките си увреждания – те са в инвалидни колички, което ограничава възможностите им за движение и нови усещания.

Всички деца и младежи с увреждания, за които се грижим, са слушали по време на музикалните занимания песничката „Седнала в градина под дърво Калина, люлка залюляла, песничка запяла: Аз се люлея и си пея“. И мечтаят:

„И моята количка да полети“.

Решението, с което можем да ги подкрепим, е специална люлка за инвалидни колички. Люлеенето е една от най-любимите двигателни игри в детството, която развива динамичното равновесие, като включва в движението на люлеене целия вестибуларен апарат. Люлеенето дава възможност на детето с ограничена моторика да възприема околния свят от различни гледни точки. То носи огромно удоволствие на детето, което сякаш лети.

За да осигурим това удоволствие и нова възможност за развитие на нашите деца и младежи са ни необходими 6 000 лв. за закупуването на люлката и почистване и изравняване на терена за монтирането й.

Това е тяхната и нашата история. През нас децата и младежите предават своята емоция, желание и мечта. Заедно можем да им дадем новите емоции и преживявания чрез закупуването на специална люлка за инвалидни колички. Кампанията ни е публикувана в Platformata.bg, където можете да ни подкрепите: 

https://platformata.bg/bg/kauzi/1852:6760-2022-11-16-14-56-15/details/campaign.html?fbclid=IwAR0yB790G8iYtLbOYa2NR4lTWoTSQOA0ZQc6Ryb6uTyJnsdkecNGvgz-3Po