РЪЧИЧКАТА НА ДИЛЯРА

Децата и екипът в ЦНСТ-Вяра Русе към Сдружение „Дете и пространство” са и весели, и тъжни. Изпращат Диляра, която заминава за Охайо - САЩ, където е осиновена заедно с две други българчета.


Майката е медицинска сестра, която основно гледа 6-те деца в семейството, а бащата ръководи радио в града, където живеят. През септември Диляра трябваше да бъде в 10 клас в техникума по облекло в Русе, но и в САЩ ще продължи образованието си, защото там системата за грижа и обучение на деца със синдром на Даун е много добре организирана.


Децата и екипът са подготвили за Диляра фотоалбум с нейни снимки, където са скътани спомените й от България и от дома, в който живя през последните две години. Там са игрите с децата, празниците, къпането в морето, разходките из града и албум с рисунки и колажи, изработени от нея. За далечна Америка ще отлети и една нарисувана ръчичка - тази на Диляра, която вече ще се казва Лаура Елизабет. Последна прегръдка с приятелите и първа прегръдка с татко.

   

 

Последно променена в Сряда, 24 Август 2016 07:25

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Намерете сдружение "Дете и пространство" в социалните мрежи.

 

КОНТАКТИ

Централен офис                                             Адрес: София ПК 1680, жк. Белите брези, бл.19, ет.1, ап.2   Телефон: 02/9584959     Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…