КАК ЗВУЧИ  ДУМИЧКАТА МАМА НА ШВЕДСКИ ?

Един специален мартенски ден за четиригодишния Юлиян от Центъра за настаняване от семеен тип-2 Русе към Сдружение „Дете и пространство”.  Разделя се с хората, които 2 години са се грижили за него и сега са му приготвили да вземе със себе си любимите играчки- Мечо и Зайо. Посочва с пръстче на снимката в албума и назовава имената на тези, които са били с него досега. Също така ще вземе със себе си и малък албум със свои снимки и блокче с рисунките, които сам е направил в детската ясла и градина, които е посещавал.

 

Днес пристига, за да го отведе в новия му дом Ана, неговата осиновителка и вече настояща майка. Още през месец ноември 2015 година Ана решава да направи Юлиян свое второ дете. През времето, което са се подготвяли необходимите документи, те всяка събота  се виждат по скайп. Тя го научава на песнички, за Коледа му изпраща подарък и сладки, приготвени от нея. Сега Юлиян заедно с мама и по- голямата му сестра Лин разглеждат фотоси,  от които той се запознава с бъдещото си семейство, което го очаква - баба, чичо, братовчеди….има дори и един елен.

Юлиян е третото осиновено дете от ЦНСТ-2. Първите две деца са заминали за САЩ, а Юлиян ще пътува за Швеция. Досегашните и бъдещите близки на момченцето си разменят сувенири, които, без да са се уговаряли, носят цветовете на знамената, съответно на България и на Швеция.

А думичката мама на шведски звучи "mamma".

Дошла е осиновителката му Ана  от Швеция, заедно с по- голямата си  дъщеря Лин от Китай.

   

Последно променена в Събота, 19 Март 2016 16:48

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Намерете сдружение "Дете и пространство" в социалните мрежи.

 

КОНТАКТИ

Централен офис                                             Адрес: София ПК 1680, жк. Белите брези, бл.19, ет.1, ап.2   Телефон: 02/9584959     Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…