Услуги

ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ „ДЕТСКИ КЪТ ЗА РАЗВИТИЕ“ – ГР. РУСЕ

„Детски кът за развитие“ е първата в България интегрирана здравно-социална услуга за деца и юноши с проблеми в психичното развитие и симптоми на психично страдание и техните семейства. Услугата им позволява да получат безплатно специализирана терапевтична помощ и психологична подкрепа.

 

   

Терапевтичната работа с деца и юноши е ориентирана от приложната психоанализа и създава пространство, в което те могат да се срещат и да развиват уменията си за общуване и връзка с другия, като се използват лечебните свойства на естественото детско творчество в играта, музиката, движението, рисуването, моделирането, конструирането, в което могат да „изобретяват“ своите начини за „лекуване“ на страданието си. Също така се отваря и пространство за техните семейства – пространство, където те могат да разположат своите трудности и да изследват ефективни начини за справяне с емоционалното напрежение, така че семейството пълноценно да изпълнява ролята си на най-важна среда за развитието и благополучието на всяко дете. В „детския кът“ екипът се среща с уникалността на всеки индивид и се грижи за това да окаже гостоприемство на различието, да партнира на детето и юношата в изграждането на собствени, уникални опори за справяне.

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Намерете сдружение "Дете и пространство" в социалните мрежи.

 

КОНТАКТИ

Централен офис                                             Адрес: София ПК 1680, жк. Белите брези, бл.19, ет.1, ап.2   Телефон: 02/9584959     Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…