Услуги

ДЕНЕВЕН ЦЕНТЪР ЗА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ – СЕДМИЧНА ГРИЖА „РАННА ИНТЕРВЕНЦИЯ“ – ГР. РУСЕ

Дневният център за деца с увреждания – Седмична грижа е уникална за страната услуга, която е насочена към подкрепа на родители на новородени и малки деца с увреждания и ниско тегло и към предотвратяване на тяхното институционализиране. 

 

   

Дейностите на центъра включват ранна интервенция; придружаване на родителите и лекарите при съобщаване за увреждането в родилния дом; посещение на двойката майка–новородено в родилния дом; прием и изготвяне на комплексна програма за ранна интервенция; подкрепа в създаването на емоционална връзка майка–бебе; психологично консултиране; ерготерапия; домашни посещения на ерготерапевт и рехабилитатор; психомоторно стимулиране и възстановяване; рехабилитационни и социални услуги.

Екипът на Центъра се ориентира в работата си от вярването, че началото на живота не се изчерпва само с биологичното раждане, а и с раждането на субекта, с посрещането на детето от възрастните в езика. Често за родителите е трудно да приемат разминаването в очакванията им за „идеалното“ дете и тяхното реално дете. В тези моменти е важно те да бъдат подкрепени и заедно да успеят да отворят пространство за истинското си дете, да окажат гостоприемство на неговите различия и уникалност. Дневният център е място, където родителите могат да разположат своите страхове, тревоги и надежди, пространство, където могат да се „срещнат“ с децата си, да се научат да бъдат техни партньори. В лицето на екипа децата срещат подкрепа в опознаването на света, в откриването на удоволствието от движението, от спонтанността, един добронамерен друг, който приема и оценява тяхната уникалност.

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Намерете сдружение "Дете и пространство" в социалните мрежи.

 

КОНТАКТИ

Централен офис                                             Адрес: София ПК 1680, жк. Белите брези, бл.19, ет.1, ап.2   Телефон: 02/9584959     Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…