Услуги

През 2018-та година, Сдружение "Дете и пространство" спечели конкурс на Столична Община за управлението на Център за социална рехабилитация и интеграция за деца и юноши в София. 

„Детски кът за развитие“ е първата в България интегрирана здравно-социална услуга за деца и юноши с проблеми в психичното развитие и симптоми на психично страдание и техните семейства. Услугата им позволява да получат безплатно специализирана терапевтична помощ и психологична подкрепа.

Центровете за настаняване от семеен тип са резидентна социална услуга, при която малка група деца и младежи живеят в среда, близка до семейната – те ходят на училище, имат съседи, играят и се срещат с приятели в квартала, ходят на летни лагери. Екип от детегледачки, кинезитерапевт и специален педагог се грижат за децата и младежите, като всяко от тях привнася своята собствена уникалност, своето различие, таланти, интереси, своята цветност към живота в къщите.

На 09.09.09 година официално бе открит Център за настаняване от семеен тип 2, в който са настанени 7 деца от ДДМУИ „Св. Петка” – с. Могилино и който се управлява от Сдружение „Дете и пространство”. Два месеца по-късно е настанено и осмото дете, което бе преведена от Дом за медико-социални грижи за деца – гр. Русе. От началото на 2011 година, капацитетът на Центъра бе увеличен на 10 деца.

Страница 1 от 2

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Намерете сдружение "Дете и пространство" в социалните мрежи.

 

КОНТАКТИ

Централен офис                                             Адрес: София ПК 1680, жк. Белите брези, бл.19, ет.1, ап.2   Телефон: 02/9584959     Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…