Новини

КАЛЕНДАР 2021 НА СДРУЖЕНИЕ "ДЕТЕ И ПРОСТРАНСТВО"

Скъпи приятели,
Както всяка година, Сдружение „Дете и пространство“ представя своя календар - този път за 2021. Тези от вас, които вървят с нас през годините, знаят добре, че това е една традиционна и много смислена за нас кауза – календарът се подарява на спомоществователи, които го получават като един сърдечен подарък от нас в знак на благодарност за помощта им.

За новите ни приятели можем да споделим, че календарът е вече една традиция, която преплита в себе си различни основания – творчество, любов, вяра, желание всяка година да се правят добри неща за децата и младежите със страдания, които нямат късмета да бъдат в своите семейства.
Нашата кауза тази година е още по- значеща – когато сме затворени в домовете си, при семействата си, когато не можем да реализираме желанията си чрез пряк контакт с хората, които биха помогнали, трябва да отделим една минута, за да помислим за онези деца, които нямат свои семейства, живеят в семейни къщи и точно сега са абсолютно затворени, заради обявените мерки против епидемията. Те чувстват, мислят, имат желания и надежди- както всички нас. И средствата, които винаги събираме с тази наша благотворителна кауза, ще отидат – по традиция, именно за подкрепа на тези деца и на хората, които и в момента са на първа линия –нашите колеги, които денонощно полагат грижа за личностите без подкрепа, без родител до тях и без собствен дом. Вярваме, че 2021 г. ще бъде слънчева, радостна, отворена, човешка и нормална. Ище продължим заедно нататък, с ваша подкрепа.
Този календар е плод на доброволен труд на фотографи любители и на професионални фотографи, които предоставят безвъзмездно снимките си. Тази година почетни гости са фотографите Николай Ковачев /сникмката на корицата/ и Иван Вандов /снимката на месец декември/.
Снимките представят различни красиви места от България и характерните за тях птици, животни и растения. Неговата публика са любителите на природата и пейзажната фотография, както и на фотографията на птици. Както и всички вие, които бихте закачили този календар в своя офис, в своето работно място, в своята спалня, в детската стая, където всеки път, когато го погледнете, ще знаете, че едно малко късче радост е споделено от вашето семейство за едно дете без семейство, а всички ние сме заедно – в пандемията, в изолацията и в живота.
Календарът насърчава детето да свързва мястото с неговите обитатели, със сезона и с времето: месец, седмица, конкретна дата. Това прави календарът полезен и за родители на малки деца.
Средствата от продажбите на календара се използват за подобряване качеството на живота на деца и младежи с различни увреждания, които живеят в Центрове за настаняване от семеен тип, управлявани от сдружение „Дете и пространство“ в Русе и в София.
Този календар е визуализация на мисията на сдружение „Дете и пространство“: да открием красотата на различието и да запазим неговото достойнство.
Всеки от вас, който пожелае да ни подкрепи по този красив начин, може да направа следното / не е сложно/:
- Да преведе 10 лв по банков път по сметка
- IBAN: BG87FINV91501215769400
- ПИБ АД
- BIC: FINVBGSF
- ПОЛУЧАТЕЛ: СДРУЖЕНИЕ "ДЕТЕ И ПРОСТРАНСТВО"
Всеки, превел дарението, ще получи като благодарност по един календар за 2021г. от СДП
- Да се обади на телефон 0889445597 и след уговорка с нашата колежка Рени Яначкова да получи календар като благодарност срещу предоставено в брой дарение от 10 лв на място, в офиса на Сдружението в София.

Днес, много повече от всякога, сме заедно, без да бъдем физически един до друг. Затова сме сигурни, че ще подкрепите нашата красива кауза. Календарът 2021 ви очаква!

 

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Намерете сдружение "Дете и пространство" в социалните мрежи.

 

КОНТАКТИ

Централен офис                                             Адрес: София ПК 1680, жк. Белите брези, бл.19, ет.1, ап.2   Телефон: 02/9584959     Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Top
Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. С използването на този сайт вие се съгласявате с това. More details…