Новини

СДП организира информационна среща относно възможностите за превенция на насилието над деца в гр.Русе

На 9-ти септември в Зала „Култура“на Община Русе, Сдружение "Дете и пространство", организира и проведе информационна среща, като част от национална платформа срещу насилието над деца – Обединение „Детство без насилие“ и сключен договор с Национална мрежа за децата.

 

На срещата бе представен пакета : „ INSPIRE: Седем стратегии за прекратяване на насилието над деца“. Пакетът представлява базиран на доказателства ресурс на СЗО, УНИЦЕФ и други международни организации за всеки, който е ангажиран с предотвратяването и отговора на насилието над деца и подрастващи – от правителството и отговорните министерства, до обикновения човек, и от гражданското общество до частния сектор. Той съдържа подбран набор от стратегии, почиващи на най-надеждните налични данни, в услуга на държавите и общностите да засилят фокуса върху програмите и услугите за превенция, които имат най-голям потенциал да намалят насилието над деца.
На работната среща - обучение присъстваха експерти и специалисти от НПО , представители на регионалните институции и обединения в град Русе.
Държавната агенция за закрила на детето , от името на д-р Елеонора Лилова , председател на ДАЗД, изпрати поздравителен адрес до ЦСРИ "Детски кът за развитие", град Русе, управлявано от сдружение "Дете и пространство". 

 

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Намерете сдружение "Дете и пространство" в социалните мрежи.

 

КОНТАКТИ

Централен офис                                             Адрес: София ПК 1680, жк. Белите брези, бл.19, ет.1, ап.2   Телефон: 02/9584959     Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Top
Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. С използването на този сайт вие се съгласявате с това. More details…