Новини

5 ГОДИНИ ЦНСТДМУ "ВЯРА", ГР. РУСЕ


ПЕТ ГОДИНИ НАПРЕДЪК С ДЕЦАТА И МЛАДЕЖИТЕ ОТ ЦЕНТРОВЕТЕ ЗА НАСТАНЯВАНЕ ОТ СЕМЕЕН ТИП ЗА ДЕЦА И МЛАДЕЖИ С УВРЕЖДАНИЯ „ВЯРА“, „НАДЕЖДА“ и „ЛЮБОВ“ с участието на Сдружение „Дете и пространство“ и „Евилибриум“

На 28 август в зала „Батенберг“ на Регионален исторически музей – гр. Русе се представи напредъка на децата от трите центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в Русе – „Вяра“, „Надежда“ и „Любов“. Децата и младежите в трите центъра бяха изведени от Домовете за деца с умствена изостаналост през 2014 година в 3-те къщи, създадени по проект на Община Русе.

Експерти на „Дете и пространство“ и „Еквилибриум“ бяха консултантския екип по време на проекта ,,Нашите деца са нашата отговорност - разкриване на комплекс от резидентни услуги за деца и младежи с увреждания на възраст от 3 до 18 год. в Община Русе“, което им даде възможност да познават децата и младежите още в етапа на подготовката им за преместване и по време на самото им преместване от институции в цялата страна в трите центъра от семеен тип.


През 2015 година двете организации поеха отговорността за управлението на тези нелеки услуги – „Дете и пространство“ са доставчик на услугата в ЦНСТДУ „Вяра“, а „Еквилибриум“ на ЦНСТМУ „Надежда“ и „Любов“.
Двете организации представиха трудния, но успешно извървян път от самото начало и напредъка на децата и младежите от трите центъра.


Двете организации предтавиха трудния, но успешно извървян път от самото начало чрез много успешни истрии на деца и младежи и успешната работа на двата екипа, които й до ден днешен следват позитивното и дават всичко от себе си за развитието им. Много от питомците – младежи и девойки от трите къщи бяха на събитието и посетиха Екомузея с аквариум.


Събитието събра над 50 участника и гости от Регионална Дирекция „Социално подпомагане“, отдел „Закрила на детето“ , Община Русе и Дирекция „Контрол по правата на детето“. Поздравителен адрес изпрати д-р Елеонора Лилова, председател на Държавна агенция за закрила на детето.

 

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Намерете сдружение "Дете и пространство" в социалните мрежи.

 

КОНТАКТИ

Централен офис                                             Адрес: София ПК 1680, жк. Белите брези, бл.19, ет.1, ап.2   Телефон: 02/9584959     Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…