Новини

СЕМИНАР: Модели на резидентна грижа (педагогически концепции), които се прилагат в Центровете за настаняване от семеен тип за деца

Покана за участие в Семинар, посветен на моделите резидентна грижа, които се прилагат в Центрове за настаняване от семеен тип за деца и и младежи


УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,


На 13 ноември 2018 г. от 9.30-17.30 ч. в гр. София, зала на хотел „Рила“ по инициатива на фондация „Международна социална служба-България“ с участието и подкрепата на фондация „Конкордия-България“, фондация „Сийдър“, сдружение „SOS Детски селища- България“, сдружение „Дете и пространство“ и фондация „Еквилибриум“ ще се проведе Семинар за представяне на различни модели/педагогически концепции на резидентна грижа, които се прилагат в ЦНСТ за деца с и без увреждания в страната, управлявани от НПО.
Семинарът е включен в програмата на Кампанията на МТСП по ОПРЧР „Мисията e възможна“ в подкрепа процеса на деинституционализация на грижите за децата в България.
Целта на събитието е на базата на проведените дискусии, направени изводи и предложения, да се подкрепи възможността доставчикът (НПО, община) да определя какъв подход/концепция на грижа да прилага в зависимост от характеристиките на настанените деца, както и да се подкрепи процеса на разработване на нови стандарти за качество на резидентната грижа, които да са фокусирани основно върху нейната ефективност за развитието и социализацията на децата и младежите.
В семинара са поканени за участие представители на институции и организации, които имат отношение към процеса на деинституционализация на грижите за деца, а именно:
• държавни институции- МТСП, ДАЗД, АСП
• общини, на територията на които се намират ЦНСТ, управлявани от организациите
• НПО от Коалиция „Детство 20-25“ и НМД
Бихме искали да ви поканим за участие в събитието.
Моля до 7 ноември 2018 г. да потвърдите участието на представители на НСОРБ на г-жа Иванка Шопова, тел. 062 600 038 и 0895662282, e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..">Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..
Прилагам предварителна програма на Семинара.

С уважение:
фондация „Международна социална служба-България“
фондация „Конкордия-България“,
фондация „Сийдър“
сдружение „SOS Детски селища- България“
сдружение „Дете и пространство“
фондация „Еквилибриум


СЕМИНАР

Модели на резидентна грижа (педагогически концепции), които се прилагат в Центровете за настаняване от семеен тип за деца
13.10.2018 г. , гр. София
хотел „Рила“

ПРОГРАМА

Време Тема Презентатори
9.00-9.30 Регистрация
9.30-9.45 Откриване Г-жа З.Русинова, зам.министър на труда и соц.политика
Д-р С.Събева, МСС-България
ДАЗД
9.45-11.30 Представяне на модели, прилагани в ЦНСТ за деца без увреждания МСС-България, Конкордия, SOS
11.30-11.50 Кафе пауза
11.50-13.00 Дискусия, изводи
13.00-13.45 Обяд
13.45– 16.15 Представяне на модели, прилагани в ЦНСТ за деца с увреждания Сийдър, Дете & пространство, Еквилибриум
16.15-16.30 Кафе пауза
16.30-17.30 Дискусия, изводи, закриване

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Намерете сдружение "Дете и пространство" в социалните мрежи.

 

КОНТАКТИ

Централен офис                                             Адрес: София ПК 1680, жк. Белите брези, бл.19, ет.1, ап.2   Телефон: 02/9584959     Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…