Новини

СДРУЖЕНИЕ „ДЕТЕ И ПРОСТРАНСТВО“ ПРЕДСТАВИ ПЪРВИТЕ СИ СТЪПКИ В СОЦИАЛНАТА ИКОНОМИКА НА СПЕЦИАЛИЗИРАН ФОРУМ В ЛОВЕЧ

Предприемчивостта е една от характерните черти на троянци, която неизменно съпътства 150-годишното развитие на града. Днес тя продължава да живее в сърцата на младите и талантливи жители на града. Сред тях са младежите от Комплекса за социални услуги в село Дълбок дол при Сдружение „Дете и пространство”, които на 5 и 6 октомври 2018 г. представиха своите произведения от социалното предприятие – грънчарско ателие, създадено по проект BG05M9OP001-2.010-0397 Създаване на социално предприятие към Сдружение "Дете и пространство" - подкрепа за достоен и пълноценен живот на младежи с увреждания“.

Форумът „ЛОВЕЧ 2018 – МОСТОВЕ ЗА СОЦИАЛНО АНГАЖИРАНИ ПРЕДПРИЯТИЯ“ се проведе в гр. Ловеч в Сити център, където служителите на Комплекса за социални услуги Марко Марков, който помага на младежите и в социалното предприятие и социалният работник Боян Дочев, заедно с един от работвиците, назначени по проекта – младежът от общността Станислав Иванов представиха за пореден път с много желание и любов пъстрите глинени изделия от ателието пред останалите социално ангажирани участници. Събитието бе уважено както от представители на местната власт, така и от народни представители, а също и от министъра на труда и социалната политика г-н Бисер Петков.

По време на първия ден от форума Боян Дочев участва в дискусионно студио на тема „Достъп до ресурси и пазари”, на което в кратко експозе представи изпълнението на проекта за развитие на социалното предприятие благодарение на Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси” и финансирането от фондовете на ЕС, плодотворното съвместно сътрудничество с община Троян, която подкрепя проекта чрез сериозно партньорство,както и ролята на Сдружение „Дете и пространство” като значим фактор в грижата за деца и младежи с увреждания в съвременното общество. Дискусията бе уважена както от социални работници и ръководители на социални услуги на територията на Ловешка област, така и от фондациите „Светът на Мария”, „Глобална инициатива в психиатрията” и „Заедно в час”, като презентация изнесе и представител на „Микрофонд”, лидер в микрофинансирането на стартиращ бизнес.

По време на втория ден от събитието Марко Марков и Боян Дочев, заедно със Станислав Иванов продължиха представянето на произведенията на керамичното ателие, като съчетаха тази дейност с активна обмяна на опит и контакти с участници и гости на събитието с оглед бъдещо съвместно сътрудничество.

 

 

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Намерете сдружение "Дете и пространство" в социалните мрежи.

 

КОНТАКТИ

Централен офис                                             Адрес: София ПК 1680, жк. Белите брези, бл.19, ет.1, ап.2   Телефон: 02/9584959     Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Top
Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. С използването на този сайт вие се съгласявате с това. More details…