Новини

СДРУЖЕНИЕ „ДЕТЕ И ПРОСТРАНСТВО“ ПРЕДСТАВИ ПЪРВИТЕ СИ СТЪПКИ В СОЦИАЛНАТА ИКОНОМИКА НА СПЕЦИАЛИЗИРАН ФОРУМ В ЛОВЕЧ

Предприемчивостта е една от характерните черти на троянци, която неизменно съпътства 150-годишното развитие на града. Днес тя продължава да живее в сърцата на младите и талантливи жители на града. Сред тях са младежите от Комплекса за социални услуги в село Дълбок дол при Сдружение „Дете и пространство”, които на 5 и 6 октомври 2018 г. представиха своите произведения от социалното предприятие – грънчарско ателие, създадено по проект BG05M9OP001-2.010-0397 Създаване на социално предприятие към Сдружение "Дете и пространство" - подкрепа за достоен и пълноценен живот на младежи с увреждания“.

Форумът „ЛОВЕЧ 2018 – МОСТОВЕ ЗА СОЦИАЛНО АНГАЖИРАНИ ПРЕДПРИЯТИЯ“ се проведе в гр. Ловеч в Сити център, където служителите на Комплекса за социални услуги Марко Марков, който помага на младежите и в социалното предприятие и социалният работник Боян Дочев, заедно с един от работвиците, назначени по проекта – младежът от общността Станислав Иванов представиха за пореден път с много желание и любов пъстрите глинени изделия от ателието пред останалите социално ангажирани участници. Събитието бе уважено както от представители на местната власт, така и от народни представители, а също и от министъра на труда и социалната политика г-н Бисер Петков.

По време на първия ден от форума Боян Дочев участва в дискусионно студио на тема „Достъп до ресурси и пазари”, на което в кратко експозе представи изпълнението на проекта за развитие на социалното предприятие благодарение на Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси” и финансирането от фондовете на ЕС, плодотворното съвместно сътрудничество с община Троян, която подкрепя проекта чрез сериозно партньорство,както и ролята на Сдружение „Дете и пространство” като значим фактор в грижата за деца и младежи с увреждания в съвременното общество. Дискусията бе уважена както от социални работници и ръководители на социални услуги на територията на Ловешка област, така и от фондациите „Светът на Мария”, „Глобална инициатива в психиатрията” и „Заедно в час”, като презентация изнесе и представител на „Микрофонд”, лидер в микрофинансирането на стартиращ бизнес.

По време на втория ден от събитието Марко Марков и Боян Дочев, заедно със Станислав Иванов продължиха представянето на произведенията на керамичното ателие, като съчетаха тази дейност с активна обмяна на опит и контакти с участници и гости на събитието с оглед бъдещо съвместно сътрудничество.

 

 

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Намерете сдружение "Дете и пространство" в социалните мрежи.

 

КОНТАКТИ

Централен офис                                             Адрес: София ПК 1680, жк. Белите брези, бл.19, ет.1, ап.2   Телефон: 02/9584959     Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…