Новини

ДА ИГРАЕМ ФУТБОЛ ПО ИТАЛИАНСКИ

Деца от Центъра за настаняване към Комплекса за социални услуги, управляван от Сдружение „Дете и пространство” в село Дълбок дол, община Троян имат възможност това лято да играят футбол и да мечтаят за любимите си звезди от италианското първенство.


Вълнуващите занимания са организирани от „Интер кампус”, създадена през 1996 година към футболен клуб „Интер”- Милано с цел да помага на деца в неравностойно положение.
В България организацията работи от 2013 година, като в град Троян е за трети път. Сега проектът ще продължи 2 години и освен две футболни групи, в общината ще бъде сформиран и отбор от мажоретки. Децата от Комплекса в Дълбок дол ще тренират два пъти седмично под ръководството на Димитър Колев и Владислав Трифонов. Първоначално тренировките ще бъдат в обновения физкултурен салон на ОУ „Иван Вазов”, а после и на градския стадион.
Според думите на Масимо Морати, почетен президент на „Интер” – Милано и по чиято инициатива е създаден „Интер Кампус”, идеята е младите хора да се образоват и да се изградят като личности. Италианският футболен клуб е обявен и за официален партньор на ООН за подпомагане на деца в неравностойно положение.
В Комплекса в село Дълбок дол ще се организират и спортни лагери с провеждане на футболни турнири с други училища и социални услуги. Като част от голямото семейство на „Интер Кампус” в периода 30 май – 1 юни 2018 г. децата от семейната къща посетиха село Баня, където се включиха в турнир с връстници от училища и социални домове. Участниците от социалния комплекс в Дълбок дол взеха награда в своята възрастова група.

 

 

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Намерете сдружение "Дете и пространство" в социалните мрежи.

 

КОНТАКТИ

Централен офис                                             Адрес: София ПК 1680, жк. Белите брези, бл.19, ет.1, ап.2   Телефон: 02/9584959     Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…