Новини

ДА ИГРАЕМ ФУТБОЛ ПО ИТАЛИАНСКИ

Деца от Центъра за настаняване към Комплекса за социални услуги, управляван от Сдружение „Дете и пространство” в село Дълбок дол, община Троян имат възможност това лято да играят футбол и да мечтаят за любимите си звезди от италианското първенство.


Вълнуващите занимания са организирани от „Интер кампус”, създадена през 1996 година към футболен клуб „Интер”- Милано с цел да помага на деца в неравностойно положение.
В България организацията работи от 2013 година, като в град Троян е за трети път. Сега проектът ще продължи 2 години и освен две футболни групи, в общината ще бъде сформиран и отбор от мажоретки. Децата от Комплекса в Дълбок дол ще тренират два пъти седмично под ръководството на Димитър Колев и Владислав Трифонов. Първоначално тренировките ще бъдат в обновения физкултурен салон на ОУ „Иван Вазов”, а после и на градския стадион.
Според думите на Масимо Морати, почетен президент на „Интер” – Милано и по чиято инициатива е създаден „Интер Кампус”, идеята е младите хора да се образоват и да се изградят като личности. Италианският футболен клуб е обявен и за официален партньор на ООН за подпомагане на деца в неравностойно положение.
В Комплекса в село Дълбок дол ще се организират и спортни лагери с провеждане на футболни турнири с други училища и социални услуги. Като част от голямото семейство на „Интер Кампус” в периода 30 май – 1 юни 2018 г. децата от семейната къща посетиха село Баня, където се включиха в турнир с връстници от училища и социални домове. Участниците от социалния комплекс в Дълбок дол взеха награда в своята възрастова група.

 

 

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Намерете сдружение "Дете и пространство" в социалните мрежи.

 

КОНТАКТИ

Централен офис                                             Адрес: София ПК 1680, жк. Белите брези, бл.19, ет.1, ап.2   Телефон: 02/9584959     Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Top
Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. С използването на този сайт вие се съгласявате с това. More details…