Новини

Честито пълнолетие на Людмил

Младежът от ЦНСТ „Вяра“ получи страхотна изненада за хубавия празник

В ЦНСТ „Вяра“ в Русе се състоя чудесен празник – отбелязахме пълнолетието на Людмил, който от четири години живее в тази семейна къща, управлявана от Сдружение „Дете и пространство“.

Досега той празнуваше рождените си дни като всяко дете - с торта и с Пипи Дългото чорапче. Но вече е голям, минава в друга част от живота и първите му стъпки са успешни. Миналата пролет завърши средното си образование в ПГТП „Атанас Буров”, специалност „шлосерство”, бе абитуриент и преживя вълнуващ празник – бе сред младежите, поканени на абитуриентски бал в София, организиран от президента Румен Радев.

Тази година в деня на пълнолетието си Людмил пожела да празнува извън семейната къща. Заедно с приятелката си Ашиме, която също живее в ЦНСТ „Вяра“, за първи път посети Русенската търла – стогодишният панаир край града. Атракциите бяха безброй, а след вълнуващото обикаляне на стрелбища и игри, последва парти в заведение, където скъп гост на Людмил бе и преподавателят му от професионалната гимназия – г-н Свилен Семов.

Людмил, вече пълнолетен, обича да помага в ежедневието на семейната къща, но и търси повече самостоятелност. Това дава основание да бъде включен в екипа от младежи, които ще работят в социалното предприятие, което СДП ще развива с подкрепата на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

 

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Намерете сдружение "Дете и пространство" в социалните мрежи.

 

КОНТАКТИ

Централен офис                                             Адрес: София ПК 1680, жк. Белите брези, бл.19, ет.1, ап.2   Телефон: 02/9584959     Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Top
Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. С използването на този сайт вие се съгласявате с това. More details…