Новини

История с продължение

Каузата на Габи и приятели – благодарим за чудесния концерт в подкрепа на „Дете и пространство“

Учениците от цяла София събраха над 1300 лв за закупуване на инвалидна количка за техен връстник от ЦНСТ- Слатина

Много позитивна енергия, добро настроение, ентусиазъм и също важно – чудесна организация. Това показаха Габи и приятели – онези ученици от цяла София, които направиха специален концерт, за да съберат средства за благотворителна кауза в полза на Сдружение „Дете и пространство“.

Историята, кои ви разказахме на части, заслужава своя позитивен финал. Габи – онова усмихнато момиче от 12-ти клас на Първа английска, което говори развален български поради години живот в чужбина, но пък има упоритост и сърце за поне сто българи – е доброволка в услуга на СДП в София. Реши да направи концерт в полза на младеж, който има нужда от инвалидна количка и го направи. И то чудесно. Първо идеята бе предадена на ученически клуб в училището й. Той обаче бързо се отказа – каузите за хора в нужда и с увреждания никак не са лесни. На Габи обаче не й мигна окото – сама, с подкрепа от няколко приятели, организира всичко.

Най-важното – подкрепиха я рок групи и изпълнители не само от нейната гимназия, но от цяла София! Над три часа пяха, веселиха се и показаха нещо, което е голяма рядкост у нас – че за техни връстници в нужда може да се работи, да се подкрепя без сълзи и въздишки на умиление, а с хъс, настроение, младежка упоритост и енергия. Благодарим им от сърце за това!

Покрай организацията на благотворителния концерт разбрахме, че:

- Габи е страхотен организатор, чудесно се представя пред медии и истински желае да помогне на връстници с увреждания;

- Че медиите са добър патньор, когато в една кауза има такъв голям положителен заряд;

- Че има млади хора, на които наистина можем да разчитаме – какво по-ценно от това!

В крайна сметка учениците и техните приятели събраха над 1300 лв от билети и дарения, които ще отидат за модерната инвалидна количка, която Габи толкова иска да има нейният връстник от ЦНСТ-Слатина, управлявано от СДП.

Сърдечно благодарим на бандите и изпълнителите, които се включиха в концерта – за нас те са вече приятели и съмишленици, а срещите ни ще продължат:

- Група Contra Mundum - Ния Иванова, Владимир Георгиев, Деан Илиев;

- Маргарита Бойчева;

- Група Redemption Island Виктория Стоичкова, Николай Цонев, Стилиян Стоянов, Виктор Левтеров;

- Елена Григорова;

- Група Sunset Incorporated - Калоян Калайджиев, Виктор Левтеров, Николай Минков;

- Китара - Мина Николова;

- Група UHBKT Rock Group – Вяра Петкова, Ана Величкова, Давид Ковал, Данаил Видински, Самуил Иванов, Кристиан Александров.

Засега продължението на историята може да видите и чуете във видеото от сутрешния блок на БНТ, който направи специален репортаж по темата:

https://www.bnt.bg/bg/a/da-se-zavrnesh-v-blgariya-s-kauza

 

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Намерете сдружение "Дете и пространство" в социалните мрежи.

 

КОНТАКТИ

Централен офис                                             Адрес: София ПК 1680, жк. Белите брези, бл.19, ет.1, ап.2   Телефон: 02/9584959     Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…