Новини

История с продължение

Каузата на Габи и приятели – благодарим за чудесния концерт в подкрепа на „Дете и пространство“

Учениците от цяла София събраха над 1300 лв за закупуване на инвалидна количка за техен връстник от ЦНСТ- Слатина

Много позитивна енергия, добро настроение, ентусиазъм и също важно – чудесна организация. Това показаха Габи и приятели – онези ученици от цяла София, които направиха специален концерт, за да съберат средства за благотворителна кауза в полза на Сдружение „Дете и пространство“.

Историята, кои ви разказахме на части, заслужава своя позитивен финал. Габи – онова усмихнато момиче от 12-ти клас на Първа английска, което говори развален български поради години живот в чужбина, но пък има упоритост и сърце за поне сто българи – е доброволка в услуга на СДП в София. Реши да направи концерт в полза на младеж, който има нужда от инвалидна количка и го направи. И то чудесно. Първо идеята бе предадена на ученически клуб в училището й. Той обаче бързо се отказа – каузите за хора в нужда и с увреждания никак не са лесни. На Габи обаче не й мигна окото – сама, с подкрепа от няколко приятели, организира всичко.

Най-важното – подкрепиха я рок групи и изпълнители не само от нейната гимназия, но от цяла София! Над три часа пяха, веселиха се и показаха нещо, което е голяма рядкост у нас – че за техни връстници в нужда може да се работи, да се подкрепя без сълзи и въздишки на умиление, а с хъс, настроение, младежка упоритост и енергия. Благодарим им от сърце за това!

Покрай организацията на благотворителния концерт разбрахме, че:

- Габи е страхотен организатор, чудесно се представя пред медии и истински желае да помогне на връстници с увреждания;

- Че медиите са добър патньор, когато в една кауза има такъв голям положителен заряд;

- Че има млади хора, на които наистина можем да разчитаме – какво по-ценно от това!

В крайна сметка учениците и техните приятели събраха над 1300 лв от билети и дарения, които ще отидат за модерната инвалидна количка, която Габи толкова иска да има нейният връстник от ЦНСТ-Слатина, управлявано от СДП.

Сърдечно благодарим на бандите и изпълнителите, които се включиха в концерта – за нас те са вече приятели и съмишленици, а срещите ни ще продължат:

- Група Contra Mundum - Ния Иванова, Владимир Георгиев, Деан Илиев;

- Маргарита Бойчева;

- Група Redemption Island Виктория Стоичкова, Николай Цонев, Стилиян Стоянов, Виктор Левтеров;

- Елена Григорова;

- Група Sunset Incorporated - Калоян Калайджиев, Виктор Левтеров, Николай Минков;

- Китара - Мина Николова;

- Група UHBKT Rock Group – Вяра Петкова, Ана Величкова, Давид Ковал, Данаил Видински, Самуил Иванов, Кристиан Александров.

Засега продължението на историята може да видите и чуете във видеото от сутрешния блок на БНТ, който направи специален репортаж по темата:

https://www.bnt.bg/bg/a/da-se-zavrnesh-v-blgariya-s-kauza

 

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Намерете сдружение "Дете и пространство" в социалните мрежи.

 

КОНТАКТИ

Централен офис                                             Адрес: София ПК 1680, жк. Белите брези, бл.19, ет.1, ап.2   Телефон: 02/9584959     Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Top
Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. С използването на този сайт вие се съгласявате с това. More details…