Сдружение „Дете и пространство“ изпълнява проект за повишаване на качеството на социалната работа

Благодарение на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ ще бъдат обучени 29 специалисти и обслужващ персонал

Сдружение „Дете и пространство“ започва изпълнението на проекта „Повишаване на качеството на социалната работа в социални услуги за деца - по-висок капацитет и гаранция за устойчивост за Сдружение „Дете и пространство", финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. на Европейския съюз.


Дейностите в рамките на процедурата „Обучения за заети лица“ стартират на 2 април 2018 г. и ще се изпълняват в рамките на 12 месеца на територията на общините София и Троян. Общата стойност на финансирането е в размер на 52 140 лева. От тях 85% или 44 319 лв са осигурени от Европейския социален фонд, а 7 821 лв или 15 на сто е националното съфинансиране.
Благодарение на подкрепата на структурните фондове на Европейския съюз Сдружението получава възможност да даде допълнителна професионална квалификация на своите служители и така да осигури както по-големи възможности за тяхната личностна и професионална реализация, така и да повиши административния и организационен капацитет на своята структура.
„Дете и пространство“ управлява 9 социални услуги за деца и семейства в риск в страната и е работодател на близо 100 служители в общините София, Русе и Троян. Квалифицирани специалисти и обслужващ персонал осигуряват грижа за деца и младежи с тежки физически, психически и умствени увреждания. В съответствие с мисията си - да развива и подкрепя интердисциплинарния подход в областта на работата с деца и да придружава и подкрепя специалистите в тази сфера, Сдружението регистрира Център за професионално обучение (ЦПО), в чиито рамки ще бъдат изпълнени дейностите по настоящия проект.
Като отговорен работодател в социалната сфера СДП идентифицира непрекъсната потребност от повишаване на знанията и компетентностите на своите служители заради изключително трудната и отговорна работа, каквато е грижата за деца с увреждания и/или лишени от родителска грижа. Основната цел на проекта е придобиване на нова професионална квалификация от лица, заети на различни позиции в услуги на СДП. Ще бъдат обучени общо 29 служители по професия - „Сътрудник социални дейности “ и „Социален асистент“. В резултат СДП ще разполага с по-компетентни служители, осигуряващи грижа за деца с тежки увреждания. . Не на последно място децата в риск и техните семейства ще получат по-компетентна и качествена социална услуга, в техен най-добър интерес.

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Намерете сдружение "Дете и пространство" в социалните мрежи.

 

КОНТАКТИ

Централен офис                                             Адрес: София ПК 1680, жк. Белите брези, бл.19, ет.1, ап.2   Телефон: 02/9584959     Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…