Новини

Надникнете в коледната работилница „Родители“ в Центъра за ранна интервенция в Русе

Мрежата ни от родители привидно не е организирана, но екипът внимателно групи децата, за да подкрепя и техните майки и татковци

Коледната работилница „Родители“ отвори за втора поредна година врати в Центъра за ранна интервенция в Русе, който управлява Сдружение „Дете и пространство“. Заредени с ентусиазъм и в атмосфера на коледен дух майките изработват красиви изделия за ежегодния новогодишен базар на Сдружението.

Центърът за ранна интервенция подпомага деца на възраст от 0 до 3 години и техните родители да преодоляват предизвикателствата на израстването в тази така важна възраст. Децата от нашата целева група имат свой начин да откриват и приемат света и ето защо Центърът предоставя пространство, където могат с помощта на игри да развиват своята креативност и уникалност.

Прилагаме успешно този модел вече 7 години, като родителите се включват активно в заниманията, създават подкрепяща мрежа, която им помага да се справят с предизвикателство да следват естественото развитие на своето дете.

Нашата мрежа от родители привидно не е организирана в група, няма дата, час на срещата и предварително уговорена тема за размисъл и разговор. Но екипът ни много внимателно, след подробен анализ групира децата, които да ползват услуги по едно и също време, като се съобразява с възрастовите им и индивидуални особености. И докато кинезитерапевтът и ерготерапевтът работят с децата в малка група или индивидуално, психологът, използвайки момента за отдих на родителите на чаша чай или кафе, разговаря с майките и татковците за това, което ги вълнува, радва или притеснява.

 

 

 

 

 

 

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Намерете сдружение "Дете и пространство" в социалните мрежи.

 

КОНТАКТИ

Централен офис                                             Адрес: София ПК 1680, жк. Белите брези, бл.19, ет.1, ап.2   Телефон: 02/9584959     Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…