Новини

ЗАБАВЛЕНИЕ, ОБУЧЕНИЕ, ТЕРАПИЯ В ЕДНА РИТЪМ-СЕСИЯ В „МЕЧО- ПУХ”


Положителни вибрации, ритъм, щастливи емоции и весели лица – това бе ритъм сесията, която Мартин Иванов- Либера направи безмъзмездно за децата и младежите от социалните услуги на Сдружение „Дете и пространство“ в Русе.


Както вече съобщихме, нетрадиционната арт терапия се състоя на 13 ноември в Дневен център за деца и младежи с увреждания- седмична грижа „Мечо Пух”. Участваха 15 деца и младежи от всички социални услуги на сдружението в града на възраст от 9 до 18 години.


Емоционалното събитие е част от проект на Института за съвременно изкуство и терапия „Либера“ с директор Мартин Иванов - ритъм- клиника за нуждаещи се деца от социални услуги, която обикаля из десет български града. Основната му мотивация е да използва творческите си знания както за терапевтични и обучителни практики, така и за създаването и развитието на социални проекти.


До всеки участник в ритъм сесията имаше по един барабан, на който да се изпълняват различни ритмични удари с ръцете. Още от самото начало водещият прикова вниманието на децата, които с желание участваха в показването и повтарянето на разнообразни движения на пръстите, ръцете, краката, ръкопляскаха, удряха в ритъм по барабаните и се забавляваха. Екипите помагаха на тези, които по- неумело и плахо изпълняваха указанията. Най- много в положителните вибрации на барабаните се вживяха Алис, Ашиме, Людмил, Иван, Венци…., а всички много се забавляваха с „дрънкащите” разноцветни пластмасови яйца.

 

В проведената безвъзмездно сесия Мартин Иванов използва езика на ритъма като средство на личностно и колективно развитие и щастливите лица на децата, потвърдиха смисъла на подобни нетрадиционни арт проекти с терапевтична цел.
Институт ЛИБЕРА e НПО, основано през 2007 г. от арт-терапевти, фасилитатори и психолози с международен опит.
Мартин Иванов е композитор и диригент, завършил Бъркли Колидж в Бостън, с магистърска и докторска степен по изкуствата и композиция от престижни университети в САЩ. В своята социална и терапевтична дейност, Институт ЛИБЕРА си партнира с редица неправителствани организации, сдружения, фондации, общини, министерства, организатори на фестивали и други събития.

 

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Намерете сдружение "Дете и пространство" в социалните мрежи.

 

КОНТАКТИ

Централен офис                                             Адрес: София ПК 1680, жк. Белите брези, бл.19, ет.1, ап.2   Телефон: 02/9584959     Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…