Новини

Десетки светлини в чест на св. Мартин - децата от семейната къща в „Люлин“ празнуваха с приятелите си от Немското училище

„Да се научим да поделяме“ - мисъл на светеца – бе мотото на тържеството

В прекрасно есенно тържество бяха поканени да участвата децата, настатени в ЦНСТДМУ „Свети Стилиян“ в столичния квартал Люлин, което СДружение „Дете и пространство“ управлява.


Домакини бяха учениците от Немското училище в София, които, както вече съобщихме, организираха шествие с фенери в Деня на Свети Мартин – 10 ноември. Гостенчетата от семейната къща в Люлин – Крис, Йордан, Галя, Веселина и Мариана, предварително бяха изработили своите фенери с приятелите им от 3 б клас с класен ръководител г-жа Сузан Бендикс.


Тази година бе десетото юбилейно шествие в чест на светеца, което учениците правят. Мотото му бе мисъл на св. Мартин – да се научим да поделяме – това което имаме, с този, който е до нас.


Тържеството започна с програма на немски език, изнесена от децата от Немското училище към посолството на Германия у нас. След това всички заедно запалиха фенерите си и направиха красиво шествие –обиколка на района. Включиха се децата – домакините и гостите от ЦНСТ, родителите, учителите и възпитателите.


Вълнуващият празник завърши с трапеза, в традицията всеки да хапне нещо за здраве. Учениците разчупиха и хлебна фигура на пехотинец, като символ на подялбата на хляба с нуждаещия се воин в легендата за св. Мартин.
Организаторите и гостите на празника събраха и хранителни дарения, като част от тях ще бъдат за семейната къща на СДП в жк „Люлин“.


Станалото вече традиция сътрудничество между училището и двете семейни къщи на Сдружението в София ще продължи и по коледните празници, когато децата от „Люлин“ са поканени да посетят празния базар на Немското училище, който ще се състои на 15 декември.

 


Децата от ЦНСТДМУ в Люлин бяха изработили сами своите фенери – гъбки и заедно с приятелите си от Немското училище се радваха на празника. Тържеството започна с програма на немски език, изнесена от малките ученици в чест на св. Мартин.

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Намерете сдружение "Дете и пространство" в социалните мрежи.

 

КОНТАКТИ

Централен офис                                             Адрес: София ПК 1680, жк. Белите брези, бл.19, ет.1, ап.2   Телефон: 02/9584959     Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…