Новини

ДА ПОДКРЕПИШ ЕДНА МЕЧТА: НА БАЛ В ПРЕЗИДЕНТСТВОТО

Тримата абитуриенти на „Дете и пространство” от Русе - Гергана, Иван и Людмил бяха на бал в Президентството на България. В Гербовата зала се събраха зрелостници, израснали в над 50 специализирани институции, центрове за настаняване от семеен тип, домове за деца лишени от родителска грижа.


„Подкрепи една мечта“ е инициатива на държавния глава, която за шеста поредна година обединява усилията на държавни институции и неправителствени организации в подкрепа на професионалната реализация на абитуриентите, както и на тяхната мотивация за продължаване на обучението и квалификацията. През учебната 2016/2017 г. в инициативата са включени 124 младежи, завършващи средно образование или професионално обучение и напускащи специализирани институции за деца.
„Не ставайте част от онези млади хора, които нито учат, нито работят, нито имат желание за допълнителна професионална квалификация.” Този призив отправи държавният глава Румен Радев към младежите в неравностойно положение. „Разчитам и на вашата инициатива“ отбеляза той и не скри вълнението си от срещата с абитуриентите и техните ръководители и наставници, за чиято самоотвержена работа специално благодари.
В хотел „Балкан” се проведе тържественият бал на абитуриентите, за които благотворително пяха и танцуваха известни изпълнители. Гергана, Иван и Людмил се снимаха с президента на България и му подариха брошурата ”Вярвай в себе си”, посветена на техния осмислен и интересен живот в ЦНСТ-2 и ЦНСТ - „ Вяра”, и на тяхното дипломиране.

   

Етикети

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Намерете сдружение "Дете и пространство" в социалните мрежи.

 

КОНТАКТИ

Централен офис                                             Адрес: София ПК 1680, жк. Белите брези, бл.19, ет.1, ап.2   Телефон: 02/9584959     Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…