Сдружение "Дете и пространство" изследва връзката "майка – дете" в затвора

Интервю на Борислава Борисова, БНР с Ангелина Даскалова - координатоп по проект „Подготовка и подкрепа за самостоятелен и пълноценен жовот на свобода“  по Програма BG 15 „Корекционни услуги, включително без прилагане на мерки за задържане“ с финансовата подкрепа на Норвежкия финансов механизъм 2009-2014.Събитието се състоя в зала „Дом на Европа“ гр. София, ул. „Раковски“ № 124.

 

Източник: http://bnr.bg/horizont/post/100664439/sdrujenie-dete-i-prostranstvo-izsledva-vrazkata-maika-dete-v-zatvora

"Какво се случва с жените зад стените на затвора и имат ли те необходимата подкрепа за ресоциализацията си? Екипът на сдружение "Дете и пространство" ще сподели едногодишния си опит от работа и наблюдение на отделни случаи в женския затвор в Сливен. Един от фокусите на работата е бил върху това дали е възможна връзката майка – дете в затвора, разказа в предаването "Преди всички" Ангелина Даскалова.

За някои жени децата са ценност, за други предизвикателство, за трети изобщо няма пространство за детето в живота на майката, посочи тя.

Една част от жените нямат опора и социална подкрепа извън мястото, на което се намират в момента, и това се отразява на високия процент изоставени бебета. Основен проблем за жените с рецидивиращо поведение е липсата на подкрепящи структури отвън, обясни още Даскалова:

 

За жени, които нямат стабилен живот отвън, затворът предлага подобна структура и се оказва място, където те могат да намерят подкрепа, да адресират онова, което се случва с тях и да влязат в човешки взаимоотношения. За някои жени връщането в затвора може да се тълкува като търсене на такава структура на подсъзнателно ниво.

Институциите са малко запознати с проблемите на жените, които изтърпяват наказанията си в затвора, подчертават от сдружение "Дете и пространство".

 

 

Последно променена в Сряда, 09 Март 2016 10:44
Smartaddons

Suspendisse at libero porttitor nisi aliquet vulputate vitae at velit. Aliquam eget arcu magna, vel congue dui. Nunc auctor mauris tempor leo aliquam vel porta ante sodales. Nulla facilisi. In accumsan mattis odio vel luctus.

Влезте, за да коментирате

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Намерете сдружение "Дете и пространство" в социалните мрежи.

 

КОНТАКТИ

Централен офис                                             Адрес: София ПК 1680, жк. Белите брези, бл.19, ет.1, ап.2   Телефон: 02/9584959     Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…