Весела Банова, заместник-председател на УС и терапевтичен директор на Сдружение „Дете и пространство“, представя кампанията „Да запазим достойнството и уникалността на различието“ – Календар 2016

"Идеята за кампанията "Да запазим достойнството и уникалността на различието" се появи, когато експерти от сдружение "Дете и пространство" се включиха в работата на УНИЦЕФ и други НПО в злополучния дом "Св. Петка" в Могилино и по-късно поеха управлението на два от първите центрове за настаняване от семеен тип в Русе и в София, в които дойдоха деца и младежи от Могилино. Казахме си, че бихме искали да търсим финансова подкрепа, за да осигурим достоен начин на живот на тези деца и младежи, без обаче да се основаваме на съжалението, което техните снимки биха могли да предизвикат. Стигнахме до идеята за птиците, които също са различни, някои са много редки и са защитени, но техните изображения не предизвикват съжаление, а по-скоро любопитвство". Така започнахме да издаваме всяка година календар "Да запазим достойнството и уникалността на различието", със средствата от продажбите на който подкрепяме различни дейности, разнообразяващи живота на децата и младежите от центровете за настаняване от семеен тип.

Забелязахме, че някои деца проявяват любопитство към птиците, към имената им, към местообитанията им. Така включихме в календара и местообитанията на птиците. Оказа се, че повечето ни приятели и близки не познават значителна част от местата, публикувани в календара, които всъщност разкриват изумителната природа на България. Децата, обаче, не пропускат да забележат както птиците, така и местата. Затова започнахме да правим календара много внимателно и с мисълта за детето - изследовател, което е любопитно и любознателно, което се интересува от птиците, природата, а защо не - от фотографията. Поради тази причина на последната страница на календара изписваме имената на всички птици на четири езика и на местата - на три езика. Никога не знаем дали календара няма да попадне в ръцете на един малък или пораснал любител орнитолог, природолюбител или фотограф!"

Сдружение „Дете и пространство” управлява 4 малки семейни дома /Центрове за настаняване от семеен тип/ в Русе и София, където понастоящем са настанени 36 деца и младежи с физически и интелектуални затруднения от цялата страна, сред които и деца от Дома в село Могилино. Тези деца не могат сами да се грижат за себе си, но също обичат да пътуват, да играят на открито, да опознават живата природа. Помогнете им да имат своите срещи с птиците и природата! Нека направим и тяхното ежедневие различно и пълноценно!

Приходите от продажбата на Календар 2016 ще бъдат използвани за подкрепа на деца с увреждания и проблеми в развитието.

Календарите са налични в офиса на Сдружение "Дете и пространство“ на адрес:

гр. София 1680, бул."Гоце Делчев", бл.32, вх.1, ет.1, ап.1

Заявете Календари 2016:

на телефон:  02/9584959 или на e-mail:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

За контакти: Ангела Василева и Рени Яначкова

Благотворителна стойност на календар: 10 лева

Плащане можете да направите в брой на място в офиса или по банковите сметки на Сдружението в Първа Инвестиционна Банка:

BIC: FINVBGSF

За дарения в лева: IBAN: BG22FINV915010BGN0957R

За дарения в евро: IBAN: BG31FINV915010EUR0957S

Последно променена в Събота, 26 Март 2016 09:59

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Намерете сдружение "Дете и пространство" в социалните мрежи.

 

КОНТАКТИ

Централен офис                                             Адрес: София ПК 1680, жк. Белите брези, бл.19, ет.1, ап.2   Телефон: 02/9584959     Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Top
Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. С използването на този сайт вие се съгласявате с това. More details…