Доклад "Визия за семейна политика: мненията на родителите, опитът на Европа и гледната точка на психоанализата"

Източник: http://www.iphs.eu/n/sabitiya/2013-05-08-11-34-54/157-2016-04-11-12-27-52.html

Представяне на доклада „Визия за семейна политика – мненията на родителите, опитът на Европа и гледната точка на психоанализата", който е част от дейностите по проект „Визия за семейна политика в подкрепа на семействата и децата в България".

Докладът обединява приноса на различни експерти, които изследват семейните политики от различни ъгли. Екипът по проекта от ИИНЧ-БАН проведе индивидуални интервюта с експерти и фокус групи с родители и обобщи мненията им относно приоритетите и мерките на семейната политика в България. Извършен бе и преглед на законодателството и семейните политики в четири европейски страни – Германия, Франция, Норвегия и Великобритания, които са източник на добри практики, разглеждани през призмата на трите основни модела социална държава – либерален, консервативен и институционално-разпределителен.

Проекът „Визия за семейна политика в подкрепа на децата и семействата в България" се осъществява от сдружение „Дете и пространство", Национална мрежа за децата и Института за изследване на населението и човека към БАН с финансовата помощ на Програмата за подкрепа на НПО по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

Можете да свалите доклада в pdf формат като натиснете върху линка отдолу!

 

Последно променена в Събота, 01 Февруари 2020 08:35

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Намерете сдружение "Дете и пространство" в социалните мрежи.

 

КОНТАКТИ

Централен офис                                             Адрес: София ПК 1680, жк. Белите брези, бл.19, ет.1, ап.2   Телефон: 02/9584959     Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Top
Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. С използването на този сайт вие се съгласявате с това. More details…